Nieuws

Nieuwsarchief

Collecteweek Stichting Kinderhulp Tsjernobylramp Wit-Rusland

Van 25 tot en met 30 mei 2015 komen de collectanten van Stichting Kinderhulp Tsjernobylramp Wit Rusland weer langs bij alle inwoners van Vriezenveen en Westerhaar-Vriezenveensewijk.

De Stichting Kinderhulp Tsjernobylramp biedt kinderen uit het rampgebied in Wit Rusland de kans om voor 7 weken naar Nederland te komen voor een gezondheidsvakantie.

Deze vakantie is nodig omdat de kinderen van nu, meer dan ooit, lijden aan de gevolgen van de Tsjernobylramp. Niet alleen de straling is daar debet aan, maar ook de daardoor ontstane uitzichtloosheid en het alcoholmisbruik van de ouders.

Veel kinderen leven in armoede en hebben als gevolg daarvan een tekort aan allerhande voedingsstoffen. De kinderen zijn chronisch vermoeid en veel kinderen hebben schildklierproblemen.

De gezondheidsvakantie van 7 weken zorgt ervoor dat de kinderen aansterken, hun vermoeidheid afneemt, en hun andere gezondheidsklachten verminderen. Veel kinderen zijn in de jaren na hun bezoek aan Nederland minder ziek en verzuimen minder van school.

Het is dus nog steeds heel hard nodig om deze kinderen te ondersteunen en hun de mogelijkheid te bieden om voor een gezondheidsvakantie naar Nederland te komen.
 

Daarom vragen wij u om aan de collectant, die de komende week bij u langs komt, een bijdrage te geven.
Mocht u geen contant geld hebben kunt u om een machtigingskaart vragen of uw bijdrage overmaken op rekeningnummer: NL30RABO0125713843 tnv. Kinderhulp Tsjernobylramp

U geeft met uw bijdrage een kind een kans om voor lange tijd veel sterker te zijn en zich veel beter te kunnen ontwikkelen dan leeftijdsgenoten uit Wit Rusland die niet naar Nederland zijn geweest. U maakt dan daadwerkelijk het verschil voor een kind!!
Helpt u mee? De kinderen rekenen op u!

21 Mei 2015